Historie

Hendrik Dons en Jacob Troost zijn op 3 mei 1976 gestart met een aannemersbedrijf. De werkzaamheden betroffen het bouwen van vrijstaande woningen en het uitvoeren van verschillende verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden. Aanvankelijk opereerden Dons en Troost vanuit hun woonhuis en werd er voor opslag van materialen en materieel gebruik gemaakt van de schuur van een familielid.

Begin 1978 werd er een eigen werkplaats gebouwd op het industrieterrein in Staphorst. In dit jaar is ook de eerste werknemer aangenomen. De werkzaamheden werden verder uitgebreid met het bouwen van halfvrijstaande woningen, stallen, bedrijfsgebouwen, kantoren, zorginstellingen en scholen. Door de groei van het bedrijf was er meer bedrijfsruimte nodig. In 1987 is er een opslagloods gebouwd en vervolgens een kantoorruimte.

Eind 2005 is het gehele bedrijf samengevoegd aan de Weth. Buitenhuisstraat 5. Hier is een nieuw kantoor met showroom, werkplaats, opslaghal en opslagterrein gebouwd. Aannemersbedrijf Dons en Troost is dan inmiddels gegroeid tot een bedrijf met circa 60 medewerkers, waarmee projecten van klein naar groot, verbouw en nieuwbouw én van woningbouw tot utiliteitsbouw gerealiseerd worden.

Op 1 januari 2016 hebben Marcel Dons en Henk Troost het bedrijf van hun vaders overgenomen. Het bedrijfsdoel is hiermee ongewijzigd gebleven: zowel de kleine als de grote klant flexibel en vakkundig voorzien van het gewenste gebouw.